We wtorek 23.01.2018 roku odbyło się podsumowanie realizowanego na lekcjach biologii i chemii programu „Lubella inspiruje i edukuje”. Wzięli w nim udział uczniowie klasy VIIa, którzy przez doświadczenie kształtowali wiedzę i umiejętności racjonalnego odżywiania się oraz propagowali właściwe nawyki żywieniowe wśród innych uczniów naszej szkoły.  W prezentacji przygotowanej przez siódmoklasistów uczestniczyli uczniowie klas: IIIc, IIIa  i IVb. Dzięki udziałowi w programie uczniowie klasy VII uzyskali praktyczne umiejętności,  a także czerpali przyjemność ze wspólnego komponowania urozmaiconych posiłków. Zdobyli przekonanie, że produkty zbożowe są bogatym w składniki odżywcze źródłem energii i dobrego samopoczucia. W ramach projektu grupy zadaniowe przygotowały ulotki „Dieta zgodna z grupą krwi”, a proste przepisy na dania z wykorzystaniem produktów zbożowych sprawdzili praktycznie. Największym powodzeniem wśród uczestników prezentacji wyników projektu cieszyła się degustacja świeżo przygotowanych zdrowych przekąsek, przystawek i deserów. Było smacznie, zdrowo i naukowo.

{gallery}rs_17_18/lubella_projekt{/gallery}