Uczniowie klasy VIIa zaplanowali i zorganizowali na lekcji biologii warsztaty kulinarne.  Podzieli się na grupy zadaniowe, z których każda przygotowała oryginalne menu z potrawami z owoców o inspirujących nazwach: tęczowa galaretka, pyszne słoiczki owocowe, owocowa bomba, domowy ogród, czerwony raj. Wreszcie naszedł czas na wykonanie zaplanowanych działań. Było gwarno, energetycznie, ale bezpiecznie.  Przygotowane potrawy nęciły zapachem, były smaczne, zdrowe i kolorowe. Zajęciom towarzyszyło wiele emocji i niezapomnianych wrażeń. Końcowa część warsztatów była najprzyjemniejsza – uczniowie degustowali przygotowane dania i wymieniali się kulinarnymi przepisami  oraz  spostrzeżeniami , co do smaku i estetyki przygotowanych posiłków.  Warsztaty zostały przeprowadzone w ramach programu edukacyjnego „Żyj smacznie i zdrowo”.

 {gallery}rs_17_18/desery{/gallery}